تا حالا فسیل ستاره دریایی دیدین؟



تا حالا فسیل ستاره دریایی دیدین؟

تا حالا فسیل ستاره دریایی دیدین؟


ستاره‏ دريايي در بستر آب‏هاي سراسر دنيا، به ويژه در آب‏هاي گرم هندوستان و اقيانوس آرام يافت مي‏شود. شکل ستاره‏هاي دريايي شبيه به ستاره است. آنها ماهي نيستند و سر و مغز ندارند. آنها داراي پنج بازو يا بيشتر، بخش مرکزي بدن و يک دهان هستند. - هر ستاره‏ دريايي صدها مکنده قوي به نام پاهاي لوله‏اي دارد که اگر وارونه شود، با استفاده از اين پاها مي‏تواند به حالت اول بر مي‏گردد. 

1) ابتدا انتهاي بازوهاي خود را خم مي‏کند تا با پاهاي لوله‏اي خود سنگي را بگيرد. 

2) بعد از آن، خودش را به آرامي به روي آن مي‏کشد.

 3) با انداختن خود به روي سنگ به حالت اول برمي‏گردد و به راهش ادامه مي‏دهد. 

1500 گونه ستاره دريايي در اقيانوس‏هاي دنيا وجود دارد. تعداد زيادي از آنها رنگ‏هاي روشن دارند. - برخي از ستاره‏هاي دريايي مثل اين يکي، بازوهاي زيادي دارند. اگر ستاره دريايي يکي از بازوهاي خود را از دست بدهد، بازوي ديگري به جاي آن در مي‏آيد. - ستاره‏ دريايي صدف مي‏خورد. براي اين کار با مکنده‏هاي قدرتمند خود دو قطعه صدف را باز مي‏کند، سپس معده خود را از طريق دهان به بيرون مي‏راند و بر روي پيکر صدف مي‏اندازد. - ستاره‏ دريايي خاردار از مرجان‏ها تغذيه مي‏کند و به همين دليل مي‏تواند صدمه‏هاي جدي به صخره‏هاي مرجاني وارد کند. - ستاره‏هاي دريايي نسبت به تغيير روشنايي عکس‏العمل نشان مي‏دهند، نقاط حساس به نور در انتهاي بازوهاي آنها قرار دارد. - برخي از ستاره‏هاي دريايي در سال بيش از يک ميليون تخم مي‏گذارند.

 -ستاره‌هاي دريايي جزو موجودات بدون چشم محسوب مي‌شدند. اما اخيرا مشخص شده گونه پنج پا از ستاره ماهي‌ها با استفاده از چشماني مرکب و ريز در انتهاي پاهايشان مي‎توانند ببينند. - کشف فسيلي از يک ستاره دريايي را نيز در يکي از تصاوير مي‌بينيد.